• Čítajme si 2018

          • V stredu, 30.5.2018, sme sa zapojili do akcie Linky detskej istoty pod názvom Čítajme si 2018. Cieľom tejto akcie je priviesť žiakov späť k čítaniu literatúry, podporiť ich fantáziu, prehĺbiť vnímavosť a predstavivosť. 126 žiakov našej školy v ten deň prečítalo jednu stranu vybranej knihy a tak splnili podmienku účasti na tejto akcii. Vlani padol v akcii slovenský rekord - 46 040 čítjúcich detí. tento rok sme rekord neprekonali, čítalo 38.853 detí.

          • Spell and tell

          • V piatok 25. mája 2018 uskutočnila predmetová komisia cudzích jazykov medzitriednu súťaž SPELL and TELL. Súťažilo päť päťčlenných družstiev podľa ročníkov vo vedomostiach z anglického jazyka. Súťaž prebiehala 4 vyučovacie hodiny. Piatu hodinu sa vyhodnocovalo. Na 1. mieste skončili prekvapivo šiestaci (176 b.), na 2. mieste siedmaci (174 b.), tretí boli piataci (171 b.). Prekvapivé je tiež umiestnenie starších žiakov na posledných miestach, môže to byť však spôsobené tým, že ich úlohy boli náročnejšie a starší žiaci museli preukázať ovládanie väčšieho množstva gramatiky a slovnej zásoby ako mladší. Žiaci 8. roč. skončili štvrtý (155 b.) a žiaci 9. roč. piaty (136 b.). Celkovo bola úroveň žiakov v anglickom jazyku vysoká. Bližšie o súťaži píšeme na stránke akcie.

            FOTOALBUM

          • Koncoročné fotenie

          • Vo štvrtok 24. mája 2018 sme sa na našom školskom dvore fotili - všetky triedy, skupinky kamarátov aj učiteľský kolektív. Na pamiatku na ďalší školský rok...

          • Exkurzia ŠKD do kúpeľov v Piešťanoch

          • Deti zo Školského klubu detí sa dňa 24. 5. 2018 zúčastnili výletu do Piešťan, ktorého cieľom bola exkurzia piešťanských kúpeľov. Túto prehliadku sme zorganizovali v spolupráci s pani Fidlerovou, mamičkou nášho žiaka, začo jej veľmi pekne ďakujeme. Po príchode do hotela ProPatria nás privítali a pohostili výborným domácim koláčikom a nápojom. Potom si nás prebrala obchodná riaditeľka hotela, ktorá deťom porozprávala o získavaní a výrobe liečivého bahna, urobila im exkurziu po jednotlivých výrobných častiach, zaviedla nás aj do exkluzívneho hotela Irma, prezreli sme si kúpeľný ostrov. Nakoniec sa deti osviežili výbornou zmrzlinou a šťastne sme sa vrátili domov.

            FOTOALBUM

          • Kreatívny projektový deň 8A a 9A

          • Žiaci z 8. a 9. ročníka pokračovali v stredu 23. mája 2018 v projekte "Holokaust očami detí" ďalším projektovým vyučovaním. Tentoraz sa rozdelili na dve skupiny: skupinu chlapcov a zmiešanú skupinu s prevahou dievčat. Zmiešaná skupina pracovala celý deň s p. uč. Rosinskou, ráno pomohol pri výbere informácií aj p. uč. Kiko. Decká vytvorili k témam projektu postery. Druhá skupina chlapcov pracovala celý deň v dielni s p. uč. Čechvalom a p. uč. Bobockým. Ich úlohou bolo vytvoriť podľa plánov veľkú maketu koncentračného tábora. Všetky diela, ktoré vznikli, budú na konci júna súčasťou výstavy, ktoru projekt ukončíme.

            FOTOALBUM

          • 2. stretnutie akčnej skupiny s lektorkou projektu Eko Alarm

          • V utorok 22. mája 2018 sa akčná skupina projektu Eko Alarm už po druhýkrát stretla s lektorkou projektu Veronikou.  Absolvovali s ňou dve dlhšie aktivity, zistili mýtusy o separovaní, naučili sa lepšie triediť odpad, zamýšľali sa nad tým, ako nakupovať, aby sa minimalizoval odpad a premýšľali nad marketingovými ťahmi obchodníkov, którých následkom sa zvyšuje množstvo odpadu na zemi. Aktivity si potom vyskúšali na triede 4.A a nakoniec im lektorka dala spätnú väzbu, ako sa zhostili úlohy lektrorovania.

            Do tried sa s týmito aktivitami rozbehne akčná skupina v 2. polovici júna.

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch od 14. 5. do 18. 5. 2018 (okrem stredy) sa 21 žiakov 3. a 4. ročníka zúčastnilo plaveckého výcviku v Novom Meste nad Váhom. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín podľa plaveckých schopností. Žiaci, ktorí už vedeli plávať, plávali s pánom učiteľom R. Puchým a druhú skupinu, ktorú tvorili neplavci (začiatočníci) viedol p. uč. R. Bobockým. Cieľom plaveckého výcviku bolo naučiť sa dva plavecké štýly, prípadne sa v nich zdokonaľovať.  Všetci sa naučili plávať kraula a znak. Slabší plavci potrebujú ešte plávať s pomôckou. Takmer všetci preplávali celý bazén buď kraulom alebo v polohe znak. Teší nás, že sa všetky deti naučili plávať a prekonali svoj počiatočný strach z vody. Na záver mali deti takú malú skúšku a bolo treba ukázať koľko metrov preplávajú bez pomôcky. Tiež sme si dali na záver aj malé preteky. Za svoj výkon boli deti odmenené krásnou medailou a vysvedčením. Veríme, že sa deťom páčilo.

            FOTOALBUM

          • Krajské kolo v atletike

          • V utorok 15. mája sa konalo krajské kolo v atletike v Dubnici nad Váhom. Od nás tam postúpil Jakub Burza z 8.A, ktorý si na okrese vyskákal vo výške zlato.  Na kraji sa Jakub snažil, avšak 155 cm už nezdolal ani na tretí pokus. Zrejme k tomu dopomohol aj dážď a chladné počasie. Jakub skončil na 14. mieste s výkonom  150 cm. Za reprezentáciu mu ďakujeme.

          • Klokanko - výsledky

          • Už máme výsledky celoslovenskej matematickej súťaže Klokanko. Jediným riešiteľom z 1. stupňa, ktorý získal 5 klokankov, je Samuel Hadbábny z 3.A. Samo skončil vďaka úspešnosti 100% na 1. - 38. mieste na úrovni Slovenska. Blahoželáme ku krásnemu výsledku.

          • Okresné kolo v atletike

          • V piatok 11.5.2018 sa naši najlepší atléti zúčastnili okresného kola v atletike, ktoré sa konalo na atletickom štadióne v Novom Meste nad Váhom. Tento rok sa nám žiaľ nepodarilo vytvoriť desaťčlenné družstvá žiakov a žiačok. Reprezentovalo nás "iba" 6 dievčat a 6 chlapcov. V konečnom zúčtovaní nám však štyria chýbajúci žiaci v každom družstve chýbali. Najmä v družstve chlapcov, ktorí by tak atakovali 3. miesto. Všetci naši reprezentanti si zaslúžia veľkú pochvalu za to, ako pristúpili k svojim disciplínam. Veľa našich žiakov sa zaradilo medzi najlepších atlétov na okresnom kole. Našim najúspešnejším reprezentantom sa stal JAKUB BURZA z 8.A, ktorý vyhral skok do výšky s výkonom 159 cm a postúpil na krajské kolo do Dubnice. Z chlapcov nás výborne reprezentoval Daniel DOLEŽEL, ktorému len o kúsok ušla medaila vo finálovom behu na 60m, keď skončil na peknom 4. mieste. Naši chalani si výborne viedli aj v behu na 300m, v ktorom skončil DOLEŽEL na 5. mieste a PISCA na 6. mieste.

            Filip ŠČEPKO obsadil v behu na 1000m pekné 7. miesto s osobným rekordom 3:22 min. Naši chalani veľmi pekne zabehli aj štafetu 4x60m, keď obsadili konečné 2. miesto. Štafeta bežala v zložení Ščepko, Burza, Pisca, Doležel. Chlapcom gratulujeme. Po konečnom sčítaní bodov všetkých žiakov naši chalani obsadili krásne 5. miesto zo 14 škôl.

            Z dievčat nás najlepšie reprezentovala Emma ŠČEPKOVÁ zo 7.B, ktorá v behu na 60m obsadila krásne 3. miesto a v behu na 300m obsadila 4. miesto. V celkovom poradí sa dievčatá umiestnili na 11. mieste.

            Reprezentovali nás:
            družstvo chlapcov: Burza J., Doležel, Pisca, Ščepko, Gúčik, Fišer
            družstvo dievčat: Ščepková, Kosová, Barančíková, Pätnická, Burzová, Kirková

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo Slávik Slovenska

          • 10. mája 2018 sa traja naši žiaci zúčastnili okresného kola speváckej súťaže Slávik Slovenska. Statočne bojovali Emmka Okrucká z 3.A v I. kategórii, David Herceg z 5.A v II. kategórii a Anežka Porubská zo 7.A v III. kategórii. Všetci speváci sa držali statočne, avšak uspieť sa podarilo len Emmke Okruckej z 3.A. Svojím nádherným hláskom a s doprovodom svojho ocka sa umiestnila na 3. mieste. Srdečne gratulujeme.

          • 4.A napísala do časopisu Fifík

          • Deti zo 4.A spolu s p. učiteľkou triednou Mgr. Monikou Prítuľovou napísali ešte vo februári 2018 do časopisu Fifík. Práve sme dostali májové číslo a všetci sa tešíme, že list p. učiteľky, báseň aj prosby detí a taktiež dva poslané obrázky boli v májovom čísle uverejnené. Článok sme oscanovali, môžete si ho vo fotolabume prečítať. 

            FOTOALBUM

          • Pokračujeme v projekte Holokaust očami detí

          • Vo štvrtok 3. mája 2018 sme v rámci projektu Holokaust očami detí zorganizovali exkurziu do Múzea holokaustu v Seredi, ktorej sa zúčastnili všetci žiaci 8. a 9. ročníka. Prvú hodinu  prečítali vybraní žiaci svojim spolužiakom úvahy, ktoré vznikli počas druhého projektového dňa. Mnohé dielka žiakov boli hodnotné a podnetné. Traja žiaci porozprávali o tom, čo sa dočítali v knihách venovaných tomuto obdobiu. Už o deviatej sme sadali do autobusu smer Sereď, kde sme v Múzeu holokaustu absolvovali najskôr prehliadku múzea s lektorkou a potom prednášku na tému Deti a holokaust. Múzeum nás očarilo a tiež výklad lektorov bol veľmi podrobný a pre deti zaujímavý. V projekte pokračujeme výtvarnou a tvorivou časťou v ďalších májových dňoch.

            FOTOALBUM

          • Vystúpenie detského folklórneho súboru Čakanka

          • V stredu 2. mája 2018 sa naši žiaci zo ZŠ a deti z MŠ presunuli o desiatej do kultúrneho domu, kde si pozreli krásne vystúpenie detského folklórneho súboru Čakanka z Nového Mesta nad Váhom a mohli obdivovať a možno aj potajme závidieť šikovnosť svojich rovesníkov pri tancoch. Ďakujeme týmto za sprostredkovanie vystúpenia vedúcej súbore p. Saške Tobiášovej ako aj členke Rodičovského združenia p. Janke Lachovej.

            FOTOALBUM

          • Stavanie mája

          • V pondelok 30. apríla 2018 vystúpili naši žiaci zo ZŠ a ŠKD, ako aj deti s MŠ na stavaní mája, ktoré organizovali zamestnanci OcÚ, kultúrna komisia pri obci Podolie a poslanci OZ. Naše deti zaspievali  prítomným množstvo ľudových piesní, poučili prítomných krátkymi vstupmi o histórii stavania prvých májov a zatancovali milé tančeky. Veríme, že svojou účasťou sme vhodne podporili túto obecnú akciu.

            FOTOALBUM

          • Okresné kolo biologickej olympiády

          • V stredu 25. apríla 2018 sa konalo okresné kolo biologickej olympiády. Reprezentovali nás žiaci Adam Zemko zo 6A, Adam Al Rashidi, Šimon Pollák a Juraj Strýček zo 7A. Zo štyroch žiakov traja skončili ako úspešní riešitelia tejto olympiády - obaja Adamovia a Juraj. K úspechu im blahoželáme a ďakujeme Mgr. Muľovej za prípravu žiakov na BiO. Podrobnejšie výsledky nájdete na stránke Úspechy.

          • Prednášky RÚVZ v MŠ a ZŠ

          • V utorok 24. apríla 2018 nás navštívila p. Špániková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Mala pripravené prednášky pre žiakov 2. ročníka s témou Autoškola a pre deti z materskej školy s názvom Bécepáčik. Naše deti boli pochválené za aktívny prístup a bohaté vedomosti v danej problematike.

      • Prihlásenie

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Podolie 804
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • schreiberova@zspodolie.sk
        • ZŠ - sekretariát: 032 7408411
        • ZŠ: 032 7408412, 032 7408413
          MŠ: 032 7408414
          ŠJ: 032 7408415
          ZŠ - mobil: 0911 961 480
        • Podolie 804
          91622 Podolie
          Slovakia
        • 036125431
        • 2021628609
        • Riaditeľka školy:
          RNDr. Janka Schreiberová - 032/7408412
          schreiberova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre ZŠ:
          RNDr. Daniela Maráková - 032/7408413
          marakova@zspodolie.sk
        • Zástupkyňa riaditeľky pre MŠ:
          Slavka Fogašová - 032/7408414
          mspodolie@gmail.com
        • Vedúca školskej jedálne:
          Mariana Porubská - 032/7408415
          sjedalenpodolie@gmail.com